Urnex Grindz Pro Koffiemolenreiniger 430 gram

Urnex Grindz is een natuurlijke formule waarmee de geur en koffievetten van de maalschijven van uw koffiemolen verwijderd worden.

SKU
SKU385892
€ 22,95

Standaard levering 1-2 werkdagen, mits op voorraadRead more...

Urnex Grindz is een natuurlijke formule waarmee de geur en koffievetten van de maalschijven van uw koffiemolen verwijderd worden. Door de molen leeg te malen en een volle dop (45 gram) Grindz door te malen, worden uw maalschijven helemaal vetvrij en geurloos. Zeer aan te bevelen indien u veel van koffiesoort wisselt. Wat overblijft is wit stof, dat u uiteraard moet verwijderen, maar niet schadelijk is voor de gezondheid. Een pot van 430 gram is dus voldoende voor minimaal 10 reinigingen.

Gebruiksaanwijzing

 Gebruik tot 1 totaal gevulde dop voor grotere horecamachines, tot een halve dop voor kleinere malers. Zet de maler op 'medium' en maal alsof u gewoon koffie maalt. Maal daarna een handvol bonen door de machine om de laatste restjes te verwijderen. en verwijder met een droge doek eventueel achtergebleven wit stof.  

 

Bekijk hieronder de officiële instructievideo van Urnex.

Waar is Grindz van gemaakt en hoe ziet het er uit?

Het is een volledig voedselveilige formule gemaakt van granen en bindmiddelen van farmaceutische kwaliteit. Grindz heeft de vorm van een koffieboon.

 

Wie heeft dit product ontwikkeld?

Grindz is ontwikkeld door Urnex in samenwerking met Mahlkõnig, een vooraanstaande fabrikant van bonenmalers.

 

Waarom is Grindz nodig?

Het interne deel en de maalstenen van een bonenmaler kun je beslist niet reinigen met water! Maar de achtergebleven natuurlijke vetten en achtergebleven maalresten zijn wel van negatieve invloed op de smaak.

 

Hoe werkt het?

De Grindz zijn speciaal ontwikkeld om deze afzettingen veilig en snel te verwijderen. Daarnaast is het niet nodig om de volledige maalmachine te demonteren. Door de Grindz in de maler te doen en vervolgens te malen, worden de vieze afzettingen geabsorbeerd en simpelweg afgevoerd.

 

Waarom niet gewoon rijst?

Gebruik beslist geen rijst om een koffiemolen te reinigen! Dit doet meer kwaad dan goed. Rijst wordt een heel fijn poeder en kan onder invloed van vocht en vet veranderen in een nauwelijks te verwijderen smurrie (rijstlijm). Het zeer fijne rijstpoeder kan de motor doen oververhitten fo blokkeren en kan een koffiemolen voorgoed slopen.

 

Ik zie na gebruik wit poeder. Wat is dit?

Dit witte poeder is de gemalen Grindz. Dit poeder is volledig smaakloos en omdat het gemaakt is van granen en eetbaar bindmiddel nog eetbaar ook:-) Maar goed, dit poeder is simpelweg met een kwastje of stofzuiger te verwijderen.

 

Is Grindz een chemisch reinigingsmiddel?

Nee beslist niet! Het bestaat uit louter eetbare en smaakloze natuurlijke ingredienten die zich binden met de koffievetten en particles in de koffiemaler.

 

Hoe is het ontwikkeld?

Grindz is in samenwerking met de researchafdeling van het Duitse Mahlkönig  ontwikkeld. Mahlkönig, fabrikant van de beste malers ter wereld staat volledig achter dit product en adviseert hun klanten om Grindz te gebruiken. Daarnaast is Grindz getest met alle gangbare koffiemolens.

 

Kan ik Grindz gebruiken in een volautomatische espressomachine?

In principe reinigt Grindz ook elke volautomaat, maar toch raden we dit niet aan. Niet omdat de maler niet goed schoon wordt, maar omdat elk apparaat weer anders is. We raden u aan advies te vragen bij uw dealer. U moet voorkomen dat u een kopje koffie zet met Grindz. Veel automaten kunnen alleen koffie malen als er daarna direct een kopje gezet wordt. Als dit het geval is, is uw volautomaat ongeschikt voor Grindz.


Gluten?

Volgens Urnex zijn er geen problemen inzake glurenallergie en het gebruik van Grindz. Zie hier hun reactie: "The findings show that when Grindz™ is used according to directions, the possible amount of gluten that could ever remotely be found in a cup of espresso made using a grinder cleaned with Grindz is below 20 parts per million. This 20 ppm level is 90% below the gluten threshold for a product to still be defined as "Gluten Free" in the Codex Alimentarius Standard. This standard is an international one that dates back to the 1980's for Gluten Free Products and is accepted internationally. "

 

Aanvullende info
featured No
fabrikantcode 7009 17-GRINDZ430
ean-code 75463160080
infortisbrands N/A
Afmetingen HxBxD in mm N/A
Fit in Mailbox No
Fit in digital stamp No
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account